Kleuradvies

Wat is kleur?

kleuradvies-bloem

In het zonlicht zitten alle kleuren vervat, maar elke kleur heeft een andere golflengte. Als het zonlicht een voorwerp raakt worden een aantal kleuren door dat voorwerp geabsorbeerd, andere worden teruggekaatst. Het zijn enkel de gereflecteerde kleuren die we kunnen zien. Zo zullen we een voorwerp dat alle kleuren weerkaatst als wit zien en een voorwerp dat alle kleuren absorbeert als zwart.

Kleuren worden ingedeeld in verschillende categorieën: warme/koude kleuren of heldere/gedempte kleuren of lichte/donkere kleuren. Met deze indeling gaan we aan de slag.

Waarom een kleuradvies?

kleuradvies-stoffen

Wetenschappers ontdekten dat elke persoon in een bepaalde kleurcategorie past door hun huidpigmentatie, kleur van haar en ogen. Ook zag men dat deze kleuren in perfecte harmonie tegenover elkaar staan, net zoals we dat in de natuur zien. Het is dan ook logisch dat de kleren die we dragen in overeenstemming moet zijn met ons lichaam. In het kleuradvies gaan we samen ontdekken welke kleuren best harmoniëren met jouw persoon. Door het dragen van de juiste kleuren wordt de aandacht op jouw persoonlijkheid gericht. Dit heeft een niet te onderschatten effect op je uitstraling, op je interactie met de buitenwereld en zelfs op je zelfvertrouwen. Het dragen van de juiste kleuren versterkt bijvoorbeeld de kleur van je ogen, verzacht de imperfecties van je huid en benadrukt je natuurlijkheid. Maar het heeft ook een belangrijke invloed op jouw budget. Want kledij kiezen in hetzelfde kleurenpalet, betekent dat je ook veel meer mogelijkheden hebt om te combineren.

Hoe verloopt een kleuradvies?

kleuradvies-maquillage

Bij een kleuranalyse gaan we samen uitzoeken welk kleurenpalet echt bij jou past. Elke persoon heeft een eigen ‘natuurlijk’ palet. Tijdens een kleurenanalyse ontdek je dan ook welke kleuren je natuurlijke schoonheid naar voren brengen.
Een kleuranalyse duurt ongeveer 2 à 2u30 en een sessie bestaat uit volgende elementen:

  • Wat is het belang van kleuren?
  • Wat is de betekenis en de psychologie van kleur?
  • Wat zijn jouw natuurlijke kenmerken?
  • Welke zijn jouw topkleuren?
  • Welke haarkleur, accessoires, make up staan je het best?

Jouw persoonlijk palet wordt samengesteld aan de hand van een analyse met kleurdoeken.
De kleuranalyse heeft plaats bij jou of bij mij. Na elke kleuranalyse kan je vrijblijvend een kleurpasje aankopen waarop al jouw topkleuren vermeld staan en dat je bij het winkelen kan bovenhalen om de juiste keuze te maken.

Invloed van kleuradvies op accessoires, haarkleur en make-up

kleuradvies-maquillage3

Als we gedefinieerd hebben welke kleuren het meest in harmonie zijn met jouw persoon, mogen we dit effect uiteraard niet teniet doen door het maken van verkeerde keuzes voor make-up en accessoires.

Bij een kleuradvies gaan we ook kijken welke haarkleuren jou het best passen. We nemen je accessoires zoals juwelen, handtassen, schoenen en brillen zorgvuldig onder de loep, want zij zijn een belangrijk onderdeel van je outfit. De make-up die je dient te gebruiken zullen we afstemmen op jouw kleurenpalet. We analyseren welke fond de teint bij jouw huid past, welke oogschaduwen te gebruiken, welke lippenstift het best overeenkomt, … Indien je dat zou willen is er de mogelijkheid om een extra make-up sessie te vragen.