Stijladvies

“Fashion changes, but style endures” – Coco Chanel

“Create your own style… let it be unique for yourself and yet identifiable for others.” – Anna Wintour

“Fashion can be bought. Style one must possess.” – Edna Woolman Chase

Wat is stijl?

Audrey Hepburn, Yves Saint-Laurent, Coco Chanel, David Bowie, Jackie Kennedy. …, Wat maakt een persoon tot een stijlicoon? Hun stijl drukt uit wie ze zijn op een tijdloze manier, wars van alle modetrends. Stijl heeft daarom niets met mode te maken, het overleeft juist mode omdat het tijdloos is. Iemand die een bepaalde stijl heeft ontwikkeld, zal men ook onmiddellijk herkennen. Het is een eigen manier van uitdrukken via kledij, die zeer persoonlijk is.

stijladvies-audrey-hepburnstijladvies-yves-saint-laurentstijladvies-coco-chanelstijladvies-david-bowiestijladvies-jacky-kennedy

Waarom een stijladvies?

Vaak worstelen mensen met hun persoonlijkheid en hoe ze die naar buiten willen brengen. Een eigen stijl ontwikkelen impliceert dan ook een zoektocht naar wie je bent en hoe je dit non-verbaal wil uitdrukking geven. Een eigen stijl hebben is je goed voelen in je vel, in evenwicht zijn en dit aan de wereld tonen. Door middel van het stijladvies zoeken we welke stijl het beste bij je past, in welke kledij jij je het beste voelt en welke boodschap je wil uitdragen.

Hoe verloopt een stijladvies?

stijladvies-meisjes

Bij een stijladvies gaan we samen kijken welke stijl jou het beste ligt: natuurlijk, klassiek, extravagant, romantisch, … Daarna gaan we op basis van je lichaamsbouw en je silhouet kijken welke kledingstukken jou het meest flatteren (welke snit, welke stoffen, welke prints, welke lengte, enzovoorts …) en er voor zorgen dat je figuur het voordeligst uitkomt. We houden rekening met je levenswijze en zoeken daar de passende kledij voor. Al deze elementen zorgen er voor dat jouw sterke punten en je persoonlijkheid heel goed uit de verf komen. Dit zal als basis dienen om de eigen stijl verder te ontwikkelen.

De stijlanalyse duurt ongeveer 2u30 à 3u en je krijgt er meer uitleg over:

stijladvies-passen


  • Basisregels waar we aan moeten denken
  • Lichaamstype, waar we via opmetingen bepalen of je een X, A, Y, H, O, 8 type bent
  • Belijning alsook welke stoffen en structuren het best jouw lichaam volgen
  • Camouflagetechnieken: omdat geen enkel lichaam perfect is, versterken we jouw sterke punten en worden de minpunten verzwakt
  • Welke stijl in harmonie is met je kleur en persoonlijkheid, welke boodschap wil je uitstralen


De stijlanalyse heeft plaats bij jou of bij mij.


Invloed van stijladvies op keuze kleding en accessoires

stijladvies-accessoires

Het evenwicht tussen wie je bent en hoe je dit via kledij uitdraagt is zeer belangrijk. De combinatie van je persoonlijkheid, je levenswijze en je stijl, kortom, het héle plaatje moet kloppen: alle kledingstukken, schoenen, juwelen, handtas, kapsel moeten bij elkaar passen en je als het ware op het lijf geschreven zijn. Vandaar het belang van maatwerk : iedereen is immers uniek.